Tuesday, 13 October 2009

Cake with chestnuts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ
Υλικά

  • 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα σιρόπι κάστανο
  • 1 κούπα κάστανα βρασμένα σε κομματάκια
  • Ατομα: Γίνονται 15-20 μερίδες
    Χρόνος προετοιμασίας: 10'
    Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

    Εκτέλεση
    Ανάψτε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Στο μπολ του μίξερ ρίξτε και ανακατέψτε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα κάστανα σε κομματάκια. Χτυπήστε τα 4' στη μεσαία ταχύτητα (καθαρίζοντας τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα), ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο και να γίνει μια ζύμη πηχτή και αφράτη. Αλευρώστε τα κομματάκια του κάστανου και προσθέστε τα στο μίγμα, ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Αδειάστε το μίγμα σε βαθιά φόρμα για κέικ, με διάμετρο 25 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήστε το στους 175 βαθμούς Κελσίου επί 1 ώρα ή έως ότου, όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα μέσα στο κέικ, αυτή να βγαίνει καθαρή. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να σταθεί 5' και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη, κοσκινίζοντάς την επάνω από το κέικ μ' ένα μεγάλο σουρωτήρι. Για να διατηρηθεί νωπό, σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη ή βάλτε το στο ειδικό σκεύος για κέικ. Διατηρείται 8-10 μέρες και στην κατάψυξη, αρκετούς μήνες.

  • http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=688&flag=1&flag%5Ffind=1
    Underline the weak type of the personal pronouns.
    What is their thranslation in English?

    Answer

    Ανάψτε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Στο μπολ του μίξερ ρίξτε και ανακατέψτε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα κάστανα σε κομματάκια. Χτυπήστε τα 4' στη μεσαία ταχύτητα (καθαρίζοντας τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα), ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο και να γίνει μια ζύμη πηχτή και αφράτη. Αλευρώστε τα κομματάκια του κάστανου και προσθέστε τα στο μίγμα, ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Αδειάστε το μίγμα σε βαθιά φόρμα για κέικ, με διάμετρο 25 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήστε το στους 175 βαθμούς Κελσίου επί 1 ώρα ή έως ότου, όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα μέσα στο κέικ, αυτή να βγαίνει καθαρή. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να σταθεί 5' και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη, κοσκινίζοντάς την επάνω από το κέικ μ' ένα μεγάλο σουρωτήρι. Για να διατηρηθεί νωπό, σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη ή βάλτε το στο ειδικό σκεύος για κέικ. Διατηρείται 8-10 μέρες και στην κατάψυξη, αρκετούς μήνες.
    το, την = it
    τα = them

    No comments: