Monday 4 June 2012

Cooking – Lemon Liqueur - Vefa

LIMONCELO (Λικέρ Λεμονιού)
Υλικά


  • 8-9 λεμόνια, μεγάλα και φρέσκα
  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα (95oC)
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο νερό Χρόνος προετοιμασίας: 5 μέρες

    Εκτέλεση
    Με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα των λεμονιών, χωρίς να παίρνετε πολύ από το άσπρο μέρος. Βάλτε τις φλούδες σ' ένα μεγάλο βάζο και περιχύστε τες με το οινόπνευμα. Κλείστε κι αφήστε να σταθούν 4-5 μέρες στο ψυγείο. Στραγγίστε το οινόπνευμα και πετάξτε τις φλούδες. Διαλύστε τη ζάχαρη μέσα στο νερό και βράστε 5', να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε το αρωματισμένο οινόπνευμα. Το μίγμα θα θολώσει. Μην τρομάξετε, το λικέρ αυτό είναι θολό. Προσθέστε και 1-2 παγάκια. Καθώς λιώνει ο πάγος, το λικέρ αραιώνει και γίνεται πιο γλυκόπιοτο. Εναλλακτικά, φτιάξτε λικέρ μανταρινιού, αντικαθιστώντας τα λεμόνια με μανταρίνια.
    http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept_id=2&recipe_id=252&flag=1
  • No comments: